Bekijk wat je kan doen tegen een verslaving. Help jezelf of een ander. Samen, als lotgenoten!

Introductie Jeroen Antoine

In de tijd dat ik veel worstelde met mijn gokverslaving heeft de muziek mij erg geholpen het een plek te geven. Maar naast muziek zijn er verschillende hulpvormen geweest waar ik veel aan heb gehad om mijn verslaving de baas te worden. Zo hebben mijn vrienden en familie een grote rol gespeeld in de vorm van steun en een luisterend oor en heeft de AGOG mij veel geholpen om mijn verslaving te begrijpen en aan te pakken. Door gesprekken kreeg ik het gevoel dat ik niet alleen ben.

Erover praten is super belangrijk. Daarom hoop ik via deze weg zoveel mogelijk jongeren bewust te maken van het feit dat gokken niet altijd zomaar een leuk spelletje is. Al laten de reclames van tegenwoordig dit wel zo lijken.

Ook hoop ik iedereen die dit leest een inzicht te geven in wat de mogelijkheden zijn als jij of een naaste verslaafd raakt of is. Heb je feedback of denk jij dat er bepaalde informatie echt op deze site moet komen? Neem dan zeker contact op! Ook wij kunnen nog steeds veel leren!

Directe laagdrempelige hulp

Maak het bespreekbaar
Heb je iemand in omgeving die jij vertrouwt? Ga het gesprek aan en vraag deze persoon om zonder oordeel naar je te luisteren. Door je verslaving te bespreken kun je het makkelijker accepteren en zul je merken dat er veel mensen zijn die jou willen helpen. Ook kunnen zij jou ondersteunen in jouw strijd met je verslaving.

De Luisterlijn
Wil je in gesprek, maar durf jij je naasten nog niet te benaderen? probeer dan eens dit nummer. Hier kan je in gesprek met een vertrouwenspersoon die naar je luistert en advies kan geven waar nodig.

Laagdrempelige hulp

Huisarts
Ga in gesprek met je huisarts. Je huisarts is verplicht om niks te delen met je familie of derden en weet precies wat gepaste hulp voor jou zou kunnen zijn.

AGOG
Samen met lotgenoten en ervaringsdeskundigen kun je praten over je verslaving en kom je erachter dat je niet alleen bent. Ook ga je samen opzoek naar hoe je met je verslaving om kan gaan. Het is volledig anoniem, gratis en je kan er elke week terecht. Meer info? Ga dan naar de website van AGOG.

Professionele hulp

Ben jij helemaal klaar met gokken en wil je de controle weer terug? Krijg grip op je gokgedrag en neem contact op met een van deze organisaties. Wij proberen je zo te helpen met de juiste partij voor jou te vinden. Je zult een traject in gaan waar je gaat onderzoeken waarom je gokt en hoe je hier controle over krijgt. Een hele hoop professionals staan voor je klaar om je de juiste begeleiding te bieden.

Voorbeelden van hulp

Loket Kansspel

Loket kansspel helpt je bij het zoeken naar hulp. Ze bieden verschillende contactmogelijkheden zodat iedereen contact kan opnemen. Dus stuur je liever een appje of heb je het liefst direct iemand aan de lijn? dan is dat allemaal mogelijk via deze site.

MIND
MIND helpt je, net als loket kansspel om de juiste zorg voor jou te vinden.

Wil jij anoniem en gratis met een professionele hulpverlener praten over verslaving? Kijk dan op de website van MIND

Zorg voor naasten van verslaafden

Is een dierbare van jou verslaafd of ben je bang dat dit gaat gebeuren. Ook voor jou kan dit heel zwaar zijn en zijn er verschillende opties.

Wat te doen?

Naast dat verslavingszorginstellingen oog hebben voor verslaafden hebben ze ook aandacht voor naasten van de verslaafde. Dit omdat zij als geen ander weten dat zij vaak ook veel last hebben van de verslaving en soms zelfs vergeten worden in het hele afkickproces. Zie hier de pagina’s waar jij terecht kan als jij last hebt van de verslaving van je dierbare.

Muziek voor lotgenoten!

​Dit album is in eerste instantie gemaakt voor mezelf als vorm van therapie. Ik hoop dat dit project nu iets kan betekenen voor mijn lotgenoten. Mijn verhaal, vertaald naar muziek, wil ik graag met jullie delen.

Meer informatie? Mail dan Robaard Agency

Wij bedanken de volgende partijen voor de gesprekken en het advies:

Webdesign en creatie door Studio Nicks